Restauracja U ZIYADA z 30 letnią tradycja, która przez ostatnie 2 lata funkcjonowała w zabytkowej Baszcie, powraca do murów zamkowych w nowej odsłonie. Autorska karta nowego szefa Kuchni – Tomasza Tracza, opiera się na produktach klasy premium: polska wołowina, jagnięcina, steki, owoce morza, świeże ryby i aromatyczne przyprawy z orientalną kurdyjską nutą.
Odkryj naszą kuchnię na nowo...
PONIEDZIAŁEK - PIĄTEK
14:00-22:00
SOBOTA - NIEDZIELA
10:00-22:00
Szefem Kuchni na Wzgórzu Zamkowym jest Tomasz Tracz, który swoje doświadczenie zdobywał w europejskich renomowanych restauracjach, kolejno w Berlinie, Dubaju, Londynie, Dublinie, w tym w restauracjach z gwiazdkami Michelin. Autorska karta restauracji U ZIYADA bazuje na fachowości szefa kuchni i jego zespołu oraz lokalnych, starannie wyselekcjonowanych produktach klasy premium.
Eteryczna i intrygująca przestrzeń, gdzie możecie delektować się wspaniałymi smakami i pięknymi widokami. Ta unikalna kombinacja zmysłów, to oddech od zgiełku miasta i relaks w historycznych wnętrzach.
AVOCADO TOST 35 ZŁ
/ AVOCADO/ CHLEB PSZENICZNY NA ZAKWASIE/ CHILLI/ KOLENDRA
DODAJ:
JAJKO W KOSZULCE 5 ZŁ / ŁOSOŚ WĘDZONY 8 ZŁ / SOS HOLENDERSKI 5 ZŁ / PASTRAMI 8 ZŁ
ŚNIADANIE SZYSZKO-BOHUSZA 52 ZŁ
PIECZONA FASOLA JAŚ / SOS POMIDOROWY / HARRISA / FRANKFUTERKI / SZPINAK / JAJKO / CHLEB NA ZAKWASIE
OWSIANKA 29 ZŁ
MASŁO ORZECHOWE / MLEKO KOKOSOWE / GRANOLA / ŚWIEŻE OWOCE
JAJECZNICA Z 3 JAJEK 25 ZŁ
DODAJ :
PASTRAMI 10 ZŁ / BOCZEK WĘDZONY 8 ZŁ / ŁOSOŚ WĘDZONY 10 ZŁ/ POMIDOR 4 ZŁ/ SZCZYPIOREK 4 ZŁ/
BURGER ŚNIADANIOWY 54 ZŁ
PROZIAK / RELISH POMIDOROWY / POLSKA WOŁOWINA / SER GOUDA / BOCZEK WĘDZONY
TOST FRANCUSKI 39 ZŁ
BRIOCHE / CYNAMON / SOS ANGIELSKI / OWOCE
SIDES:
- FRYTKI 14 ZŁ
- ½ AVOCADO , CHILI , KOLENDRA 15 ZŁ
- CHLEB + MASŁO 15 ZŁ
- SAŁATA ZIELONA 15 ZŁ
OSTRYGI (3SZT) MIGNONETE, CYTRYNA 45,-
OYSTERS (3 PCS) MIGNONETE, LEMON
KREWETKI W TEMPURZE (3SZT) AIOLI, CYTRYNA 45,-
SHRIMPS IN TEMPURA (3 PCS) AIOLI, LEMON
TATAR Z POLSKIEJ POLĘDWIC Y, PIKLE, ŻÓŁTKO, MUSZTARDA FRANCUSKA, CHIPS ZIEMNIACZANY 55,-
POLISH SIRLOIN TARTARE, PICKLES, FRENCH MUSTARD, POTATO CHIPS, EGG YOLK
CHLEB NA ZAKWASIE, HUMMUS, TZATZIKI, OLIWA 18,-
SOURDOUGH BREAD, HUMMUS, TZATZIKI, OLIVE OIL
KREWETKI, CHILI, CZOSNEK, CHORIZO, PEDRO XIMENEZ, BAGIETKA 55,-
SHRIMPS, CHILI, GARLIC, CHORIZO, 55,, PEDRO XIMENEZ, BAGUETT
CEVICHE Z PSTRĄGA OJCOWSKIEGO, MLEKO TYGRYSIE, ARBUZ, CHILLI, KOLENDRA 55,-
PATERNITY TROUT CEVICHE, TIGER MILK, WATERMELON, CHILLI, CORIANDER
SAŁATKA A’LA MIZERIA, OGÓREK, MAŚLANKA,FERMENTOWANY CZOSNEK, ZIELONE SAŁATY 38,-
SALAD A'LA CUCUMBER, CUCUMBER BUTTERMILK, FERMENTED GARLIC, GREEN SALADS
BURAK, MUS Z WĘDZONEGO BUNDZA, DRESSING NA ZAKWASIE, JOGURT, BOĆWINA 48,-
BEETROOT, SMOKED BUNDZ MOUSSE, SOURDOUGH DRESSING, YOGURT, CHARD
SAŁATKA KURDYJSKA, DZIKI RYŻ, WIŚNIE, DRESSING NA ZAKWASIE, JOGURT, BOĆWINA 49,-
KURDISH SALAD, WILD RICE, CHERRIES, SUMAC, ZA'TAR, MINT, POMEGRANATE
ŁOSOŚ MARYNOWANY W GINIE, MIZERIA, POLSKIE WASABI, MAŚLANKA 55,-
SALMON MARINATED IN GIN, CUCUMBER SALAD, POLISH WASABI, BUTTERMILK
CHŁODNIK, OGÓREK, AVOCADO, CRÈME FRAICHE 30-,
COLD SOUP, CUCUMBER, AVOCADO, AND CRÈME FRAICHE
CONSOMME WOŁOWE, POLICZEK WOŁOWY, SZPECLE 35,-
BEEF CONSOMME, BEEF CHEEK, SPATS
POLĘDWICA WOŁOWA OD ZACZYKA, RAGU GRZYBOWE, KURKI, SOS BERNAISE 125,- 200g 145,- 250g 165,- 300g
BEEF SIRLOIN FROM BEGIN, MUSHROOM RAGU, CHANTERELLES, BERNAISE SAUCE
UDZIEC JAGNIĘCY WOLNO GOTOWANY
CONSOMME POMIDOROWE, POMIDORKI CONFIT, CUKINIA, FETA 105,-
LEG OF LAMB SLOW COOKED TOMATO CONSOMME, CONFIT TOMATOES, ZUCCHINIAN, FETA
MAKRELA, BÓB, PIKLOWANA RZODKIEW 85,-
MAKREEL, BEANS, PICKLED RADISH, FENCUL, WAKAME
KACZKA, KROKIET Z UDA, EMULSJA Z KWIATU CZARNEGO BZU,
KISZONY RABARBAR, SOS FOIE GRAS 90,-
DUCK, THIGH CROQUETTE, BLACK ELDERFLOWER EMULSION, PICKLED RHUBARB, FOIE GRAS SAUCE
TROĆ FIORDOWA, GROSZEK, MIĘTA,
KALAREPA MARYNOWANA, SOS Z PALONEJ KALAREPY 95,-
FJORD SEA TROUT, PEAS, MINT, MARINATED KOHLARE, ROASTED KOHLAR SAUCE
ORECCHIETTE, SZARPANE UDO Z K ACZKI, CZERWONE WINO, SMAŻONE KACZE JAJO, PARMEZAN 80,-
ORECCHIETTE, PULLED DUCK LEG, RED WINE, FRIED DUCK EGG, PARMESAN
MAIN DISHES
KURCZAK ZAGRODOWY, GNIECIONE MŁODE ZIEMNIAKI, BOĆWINA
FASOLKA SZPARAGOWA, PESTO 70,-
FARM CHICKEN, CRUSHED NEW POTATOES, CHARD GREEN BEANS, PESTO
RISOTTO, GNIECIONY GROSZEK, BOĆWINA, OLIWA TRUFLOWA 65,-
RISOTTO, PUSHED PEAS, CHARD, TRUFFLE OIL
TARTA CZEKOLADOWA, CREMAUX CZEKOLADOWE, SŁONY KARMEL, LODY WANILIOWE 35,-
CHOCOLATE TART, CREMAUX CHOCOLATE, SALTY CARAMEL, VANILLA ICE CREAM
TART TATIN MORELOWE, LODY CYNAMONOWE 35,-
APRICOT TARTIN, CINNAMON ICE CREAM
ETON MESS, TRUSKAWKA, KWIAT CZARNEGO BZU, SORBET 35,-
ETON MESS, STRAWBERRY, ELDERFLOWER, SORBET
SERNIK BASKIJSKI, KWAŚNA ŚMIETANA, OWOCE SEZONOWE 35,-
BASQUE CHEESECAKE, SOUR CREAM, SEASONAL FRUIT
CRUMBLE AGRESTOWE, AGREST, KREM WANILIOWY 30,-
GOOSBERRY CRUMBLE, GOOSEREST, VANILLA CREAM
MŁODE ZIEMNIAKI GNIECIONE, KOPEREK, CRÈME FRAICHE 25,-
NEW ROUGHED POTATOES, FILL, CRÈME FRAICHE
WARZYWA PIKLOWANE 20,-
PICKLED VEGETABLES
MIKS SAŁAT 20,-
SALAD MIX
FRYTKI 20,-
FRENCH FRIES
SZPINAK DUSZONY, JAJKO, PARMEZAN 25,-
STEWED SPINACH, EGG, PARMESAN
FILET Z KURCZAKA, MŁODE ZIEMNIAKI, SURÓWKA 29,-
Chicken fillet, new potatoes, salad
PANIEROWANA RYBA, FRYTKI, SURÓWKA 30,-
Breaded fish, fries, salad
GNIOCCHI Z SOSEM MAŚLANYM, PARMEZAN 27,-
Gniocchi with butter sauce, Parmesan
PIEROGI Z SEREM 24,-
Dumplings with cheese
Restauracja U ZIYADA po gruntownej modernizacji zyskała nową intrygująca przestrzeń o łącznej powierzchni ponad 500m2. Restauracja znajduje się na dwóch poziomach, a jej integralna częścią sa tarasy i arkady widokowe.
Jedno z najpiękniejszym miejsc w Zinar Castle to odrestaurowane wnętrza restauracji. Górny poziom restauracji posiada bezpośrednie wyjście na tarasy. W tej przestrzeni goście hotelowi mogą delektować się zarówno wyśmienitym śniadaniem, jak i wspaniałym widokiem. Jest to również miejsce, gdzie odbywać się będą przyjęcia, gale, bankiety i inne wydarzenia dla 200 osób.
Zarezerwuj termin: (+48) 784 084 000
Dolny poziom restauracji dysponuje kilkoma salami o różnym charakterze których goście mogą zdegustować potraw z menu a la carte. Ta przestrzeń pozwala na organizacje bardziej kameralnych przyjęcia okolicznościowych, bądź spotkań biznesowych. Całość dopełnia nowoczesny bar oraz tarasy i arkady widokowe.
Dowiedz się więcej: restauracja@uziyada.pl
Niezwykła przestrzeń Zinar Castle pozwala zarówno na celebrowanie wyjątkowych momentów, jak również na codzienny relaks w unikatowym, historycznym otoczeniu, blisko przyrody.
Zapraszamy na ul. Jodłową 13 w Krakowie!
Jodłowa 13
30-251 Kraków