Restauracja ZIYAD, która może poszczycić się 35-letnią tradycją, powróciła do zamkowych murów Krakowa w nowej odsłonie. Autorską kartę dań stworzyliśmy na bazie wyselekcjonowanych produktów najwyższej jakości: polskiej wołowinie, jagnięcinie, stekach, owocach morza, świeżych rybach i aromatycznych przyprawach o orientalnym charakterze kuchni kurdyjskiej.
Odkryj i poczuj na nowo smak, którego nie pozwolimy Ci zapomnieć...
Śniadania:
Bufet: pon. - pt. 7:00- 10:00 | sb. - nd. 7:00-11:00
A'la carte: pon. - nd.: 7:00-12:00
Menu a'la carte 12:00 – 22:00
Cocktail Bar 12:00 – 23:00
Eteryczna i intrygująca przestrzeń, gdzie możecie delektować się wspaniałymi smakami i pięknymi widokami. Ta unikalna kombinacja zmysłów, to oddech od zgiełku miasta i relaks w historycznych wnętrzach.
Pełne śniadanie z bufetem oraz daniem à la carte dostępne jest w cenie 140,00 zł.
Full breakfast including buffet and à la carte dish is available at 140.00 PLN.
AWOKADO TOST, tost z chleba na zakwasie, awokado, jajo poche, rukola, emilgrana
45,-
sourdough toast, avocado, poached egg, arugula, emilgrana cheese
TUSCAN BREAD, twaróg z rzodkiewką, łosoś, jajo poche, sos holenderski, kawior
45,-
cottage cheese with radish, salmon, poached egg, hollandaise sauce, caviar
FRENCH TOAST, brioche w jajku, krem waniliowy, owoce sezonowe, stracciatella, lody z polskiej róży
40,-
brioche dipped in egg, vanilla cream, seasonal fruits, stracciatella, Polish rose ice cream
GRANOLA FRUIT BOWL, owoce, parfait, granola czekoladowa, jogurt
45,-
fruits, parfait, chocolate granola, yogurt
FRANKFURTERKI Z CEBULA | FRANFURTERS, rzodkiewka, szczypiorek, gorczyca
45,-
frankfurters with onions, radish, chives, mustard
OMELETTE - z 3 jajek
36,-
three-egg omelette
JAJKA SADZONE | FRIED EGGS - z 3 jajek
36,-
fried 3 eggs
JAJECZNICA Z 3 JAJEK 32,-
3 scrambled eggs
DODATKI DO JAJECZNICY / ADD:
Ser Gruyère 16,-
Gruyère cheese
Młody szpinak 14,-
Baby spinach
Grzyby Portobello 16,-
Portobello mushroom
Chrupiący boczek 16,-
Crispy bacon
PLATES 100G
Łosoś marynowany 14,-
Marinated salmon
Awokado 14,-
Avocado
Pastrami wołowe 19,-
Beef pastrami
Tapenada z oliwą 19,-
Tabenada with olive oil
Pieczony kozi ser z konfiturą 32,-
Baked goat cheese with jam
Sałata rzymska, kompresowany ogórek, sezam 28,-
Romaine lettuce, compressed cucumber / sesame
Ostryga Gillardeau, dressing mignonette, granita cava-marakuja / szt. 44 pln
Gillardeau oyster, mignonette dressing, cava–passion fruit granita /pc.
Ostryga Gillardeau, pistacja, ser pecorino (na ciepło) / szt. 42 pln
Gillardeau oyster, pistachio, pecorino chesse (served warm) /pc.
Humus, dukkah, warzywa piklowane, pita 52 pln
Hummus, dukkah, pickled vegetables, pita
Krewetki argentyńskie, sos agrodolce, nduja / szt. 64 pln
Argentinian prawns, agrodolce sauce, nduja.
Carpaccio z sarny, mus pigwy, tra wa żubrowa, kasztany, jałowiec 82 pln
Venison carpaccio, quince mousse, bison grass, chestnuts, juniper
Tatar wołowy z polskiej polędwicy, polskie wasabi, majonez borowikowy, grzyby marynowane 74 pln
Beef tartare from Polish tenderloin, polish wasabi, porcini mayonnaise, pickled mushrooms
Tatar wołowy z rostbefu Wagyu, polskie wasabi, majonez borowikowy, grzyby marynowane 112 pln
Beef tartare from Wagyu sirloin, Polish wasabi, porcini mayonnaise, pickled mushrooms
Por pieczony, majonez z palonego pora, siano z pora, piana z sera 42 pln
Roasted leek, burnt leek mayonnaise, leek hay, cheese foam
Sałata rzymska, jarmuż, warzywa sezonowe, sos cytrusowy z czarnym bzem 42 pln
Romaine lettuce, orange, celery, mint
do wyboru / choice of:
Krewetki grillowane / Grilled shrimps +34 pln
Kurczak kukurydziany / Corn-fed chicken +27 pln
Kozi ser / Goat cheese +29 pln
Kawior Antonius**** 30g - 490 pln 50g - 290 pln
/ bliny, crème fraîche, jajko przepiórcze
Antonius Caviar****, blinis, creme fraiche, quail egg
Bulion wołowy, ravioli z ozorkiem wołowym, oliwa lubczykowa 44 pln
Beef consommé, beef tongue ravioli, lovage-infused oil
Bisque z raków, tuńczyk, oliwa z pokrzywy 49 pln
Crayfish cream, tomato sorbet, nettle oil
Consommé grzybowe, czarna kurka, jajko przepiórcze 42 pln
Mushroom consommé, black chanterelle, quail egg
Kebab jagnięcy, pieczony pomidor, zaalouk, sumak, pita 79 pln
Lamb kebab, baked tomato, zaalouk, sumac, pita
Noga z perliczki, tapenada grzybowa, cukinia, emulsja z jałowca, popcorn z kaszy gryczanej 84 pln
Guinea fowl leg, mushroom tapenade, zucchini, juniper emulsion, buckwheat popcorn
Wiener Schnitzel, sos tatarski z borowików, cytryna 104 pln
Wiener Schnitzel, porcini tartar sauce, lemon
Filet z kaczki, dynia, dereń, orzech włoski, sos pomarańczowy 89 pln
Duck fillet, pumpkin, cornelian cherry, walnut, orange sauce
Risotto, ser pecorino, prawdziwki, marynowana trufla 88 pln
Risotto, pecorino cheese, porcini mushrooms, pickled truffle
Burger wołowy, sałata rzymska, kimchi, konfitura z czerwonej cebuli, camembert, majonez chipotle 77 pln
Beef burger, romaine lettuce, kimchi, red onion jam, Camembert, chipotle mayonnaise
Filet z okonia morskiego, jarmuż, sos porto 96 pln
Sea bass fillet, kale, port wine sauce
Paccheri, jałowiec, śmietana, udko z królika 92 pln
Paccheri, juniper, cream, rabbit leg
Wołowina WAGYU BMS A5 100g 250,-
WAGYU BMS A5 Beef
Stek wołowy tomahawk 100g 54,-
czas oczekiwania 60 minut
Tomahawk steak / waiting time 60 minutes
Antrykot wołowy 100g 64,-
Rib-eye
Polędwica wołowa 100g 69,-
Tenderloin
Stek z tuńczyka 100g 54,-
Tuna steak
Sosy (cena za jeden sos) 14,-
Demi-glace / Demi-glace
Sos z zielonego pieprzu / Green pepper sauce
Sos Berneński / Bearnaise sauce
Sos chimichurri / Chimichurri sauce
Kremowy sernik z marakują, ananas, créme fraîche 39 pln
Creamy cheesecake with passion fruit, pineapple, créme fraîchee
Szarlotka, wiśnie, sos waniliowy, lody z polskiej róży 44 pln
Apple pie, cherries, vanilla sauce, polish rose ice cream
Tiramisu, owoce 44 pln
Tiramisu with fruits
Fondant czekoladowy, lody matcha i yuzu 42 pln
Chocolate fondant, matcha and yuzu ice cream
Restauracja ZIYAD po gruntownej modernizacji zyskała nową intrygująca przestrzeń o łącznej powierzchni ponad 500m2. Ta przestrzeń pozwala na organizacje przyjęć okolicznościowych oraz spotkań biznesowych.
Jej integralna częścią są tarasy i arkady widokowe, z których możemy podziwiać panoramę Krakowa.
Jedno z najpiękniejszym miejsc w Zinar Castle to odrestaurowane wnętrza restauracji, dysponujące kilkoma salami o różnym charakterze, w których goście mogą delektować się doskonałym śniadaniem oraz aromatycznymi daniami z menu a la carte. Całość dopełnia nowoczesny bar oraz tarasy i arkady widokowe.
Zarezerwuj termin: (+48) 124297105
Dowiedz się więcej: restaurant@ziyad.pl
Restauracja na poziomie -1 połączona z cocktail barem to kameralna, ale intrygująca przestrzeń.
Naturalne materiały, bezpośrednie wyjście na arkady zamkowe z panoramicznymi widokami.
Niezwykła przestrzeń Zinar Castle pozwala zarówno na celebrowanie wyjątkowych momentów, jak również na codzienny relaks w unikatowym, historycznym otoczeniu.
Zapraszamy na ul. Jodłową 13 w Krakowie!
Jodłowa 13
30-251 Kraków