Restauracja U ZIYADA z 30 letnią tradycja, która przez ostatnie 2 lata funkcjonowała w zabytkowej Baszcie, powraca do murów zamkowych w nowej odsłonie. Nowa, autorska karta opiera się na produktach klasy premium: polska wołowina, jagnięcina, steki, owoce morza, świeże ryby i aromatyczne przyprawy z orientalną kurdyjską nutą.
Odkryj naszą kuchnię na nowo...
PONIEDZIAŁEK - NIEDZIELA
7:00-22:00
Celebrujmy wspólnie ten wyjątkowy, magiczny czas przy wspólnym stole.
Eteryczna i intrygująca przestrzeń, gdzie możecie delektować się wspaniałymi smakami i pięknymi widokami. Ta unikalna kombinacja zmysłów, to oddech od zgiełku miasta i relaks w historycznych wnętrzach.
___na ciepło
Krewetki w tempurze (3 szt.) aioli, cytryna 46,-
Tempura prawns, aioli, lemon
Jajo poche, grzyby leśne, maślanka, boczek wędzony, gruyere 59,-
Poche egg, buttermilk, wild mushrooms, smoked bacon, gruyere
Przegrzebki, skrzydełko z kurczaka, 89,-
kukurydza, lardo z kalmara, jus z kurczaka
Scallops, confit chicken wing, sweetcorn, squid lardo, chicken jus
Krewetki, chili, czosnek, chorizo, 65,-
Pedro Ximenez, bagietka
Prawns, chilli, garlic, chorizo, Pedro Ximenez, baguette
___na zimno
Tatar wołowy, polskie wasabi, pikle, 55,-
żółtko, chips ziemniaczany
Beef tartare, polish wasabi, pickles, egg yolk, potato crisps
Sałatka kurdyjska, dziki ryż, 49,-
wiśnie, sumak, za’tar, mięta, granat
Kurdish Salad, wild rice, cherry, sumac, za’tar, mint, pomegranate
Burak, marchew pieczona, 51,-
mus z bundzu wędzonego, rodzynki, orzechy pekan
Beetroot, roast carrot, smoked bundz, raisins, pecan nuts
Hummus z ciecierzycy, sumac, jogurt, 40,-
warzywa piklowane
Hummus, sumac, yogurt, pickled vegetables
Carpaccio z Serioli, ponzu, 69,-
emulsja estragonowa
Seriola carpaccio, ponzu, tarragon emulsion
Mix ceviche, mleko tygrysie, 69,-
ananas, chili, kolendra
Mix ceviche, tigers milk, pineapple, chilli, coriander
Kawior ANTONIUS **** SIBERIAN 30g 420,-
Antonius **** Siberian Caviar 50g 550,-
Consomme wołowe, 39,-
policzek wołowy, oliwa porowa
Beef Consommé, beef cheek, leek oil
Consomme pomidorowe, 31,-
warzywa julienne, lubczyk
Tomato Consomme, julienne vegetable, lovage
Zupa grzybowa, kwaśna śmietana, 39,-
grzyby leśne, szpecle
Mushroom Soup, sour cream, wild mushrooms, spätzle
Pierś z kaczki, kapusta włoska, krokiet z uda, brukiew 89,-
Duck Breast, savoy cabbage, leg croquette, turnip
Udziec jagnięcy wolno pieczony, 105,-
marchew, mięta, feta, jus jagnięce
Slow cooked Lamb shoulder, carrot, mint, feta, lamb jus
Filet z kurczaka “Bresse”, rydze, trufla, sos foie gras 89,-
rydze, trufla, sos foie gras “Bresse” Chicken breast, saffron mushrooms, truffle, foie gras sauce
Comber z jelenia, topinambur, terina z pigwy, kasztan, vineigrette czekoladowe129,-
Rack of Venison, Jerusalem artichoke, quince terrine, chestnuts, chocolate vinaigrette
Troć fiordowa, czarna soczewica, sos szafranowy 99,-
Fiord Trout, black lentils, saffron sauce
Turbot gotowany w Court Bulion, por, mule, wermut sos 119,-
Poached Turbot in court bouillon, leek, mussel, vermouth sauce
Rissotto cacio e pepe, parmezan, fermentowany pieprz 69,-
Risotto Cacio e pepe, parmesan cheese, fermented black pepper
Tagiolino Burro a Tartufo, żółtko, emulsja maślana, polska trufla 109,-
Tagiolino Burro a Tartufo, egg yolk, butter emulsion, Polish truffle
Karmelizowany ananas, filo, kokos, limonka 39,-
Caramelised Pineapple, filo pastry, coconut, lime
Tarta czekoladowa, jeżyna, sorbet czarny bez 39,-
Chocolate tart, blackberry, elderberry sorbet
Rum baba, krem chantily, śliwka 42,-
Rhum baba, Chantilly, Plum Jam
Passionfruit tartlete, mango sorbet 41,-
Passionfruit tartlette, mango sorbet
Selekcja serów, krakers serowy, winogrono 52,-
Selection of cheeses, cracker, grapes
Wędzone ziemniaki z ogniska, kwaśna śmietana, koperek 28,-
Smoked potatoes, sour cream, dill
Grzyby leśne z patelni, czosnek, masło 37,-
Wild mushrooms, garlic, butter
Frytki a’la rosti, majonez truflowy, świeża trufla 35,-
Chips a’la rosti, truffle mayonnaise, fresh truffles
Kimchi 25,-
Kimchi
Mix sałat zielonych i ziół 28,-
Mix green leaves salad and herbs
Warzywa piklowane 21,-
Pickled vegetables
Pieczywo 15,-
Bread
Polska polędwica wołowa od Zaczyka 200g 95,- 250g 115,- 300g 125,-
Polish Beef tenderloin from Zaczyk butchery
Stek Fiorentina 100g 60,-
Fiorentina Steak
Sezonowany antrykot 300g 145,-
DryAged ribeye
Sosy bernaise, zielony pieprz, aioli 15,-
Bernaise, green peppercorn, aioli
Restauracja U ZIYADA po gruntownej modernizacji zyskała nową intrygująca przestrzeń o łącznej powierzchni ponad 500m2. Restauracja znajduje się na dwóch poziomach, a jej integralna częścią sa tarasy i arkady widokowe.
Jedno z najpiękniejszym miejsc w Zinar Castle to odrestaurowane wnętrza restauracji. Górny poziom restauracji posiada bezpośrednie wyjście na tarasy. W tej przestrzeni goście hotelowi mogą delektować się zarówno wyśmienitym śniadaniem, jak i wspaniałym widokiem. Jest to również miejsce, gdzie odbywać się będą przyjęcia, gale, bankiety i inne wydarzenia dla 200 osób.
Zarezerwuj termin: (+48) 798 667 711
Dolny poziom restauracji dysponuje kilkoma salami o różnym charakterze których goście mogą zdegustować potraw z menu a la carte. Ta przestrzeń pozwala na organizacje bardziej kameralnych przyjęcia okolicznościowych, bądź spotkań biznesowych. Całość dopełnia nowoczesny bar oraz tarasy i arkady widokowe.
Dowiedz się więcej: restauracja@uziyada.pl
Niezwykła przestrzeń Zinar Castle pozwala zarówno na celebrowanie wyjątkowych momentów, jak również na codzienny relaks w unikatowym, historycznym otoczeniu, blisko przyrody.
Zapraszamy na ul. Jodłową 13 w Krakowie!
Jodłowa 13
30-251 Kraków