Restauracja ZIYAD, która może poszczycić się 35-letnią tradycją, powróciła do zamkowych murów Krakowa w nowej odsłonie. Autorską kartę dań stworzyliśmy na bazie wyselekcjonowanych produktów najwyższej jakości: polskiej wołowinie, jagnięcinie, stekach, owocach morza, świeżych rybach i aromatycznych przyprawach o orientalnym charakterze kuchni kurdyjskiej.
Odkryj i poczuj na nowo smak, którego nie pozwolimy Ci zapomnieć...
Śniadania:
Bufet: pon. - pt. 7:00- 10:00 | sb. - nd. 7:00-11:00
A'la carte: pon. - nd.: 7:00-12:00
Menu a'la carte 12:00 – 22:00
Eteryczna i intrygująca przestrzeń, gdzie możecie delektować się wspaniałymi smakami i pięknymi widokami. Ta unikalna kombinacja zmysłów, to oddech od zgiełku miasta i relaks w historycznych wnętrzach.
AWOKADO TOST, 2 JAJA POCHE, CHILLI, KOLENDRA, DUKKAH
45,-
AVOCADO TOAST, POACHED EGGS, CHILLI, CORIANDER, DUKKAH
TOST FRANCUSKI, BRIOCHE, KREM WANILIOWY, ŚWIEŻE OWOCE
40,-
FRENCH TOAST, BRIOCHE, VANILLA CREAM, FRESH FRUITS
JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU, SZPINAK, BOCZEK, SOS HOLENDERSKI 43,-
EGGS BENEDICT, SPINACH, SMOKED BACON, HOLLANDAISE SAUCE
OMLET Z WĘDZONĄ MAKRELĄ, SER GRUYERE 40,-
SMOKED MACKEREL OMELETTE, GRUYERE CHEESE
JAJECZNICA Z 3 JAJEK 30,-
3 EGGS SCRAMBLED EGGS
DODATKI DO JAJECZNICY / ADD:
ŁOSOŚ GRAVLAX 12,-
SALMON GRAVLAX
MIX GRZYBÓW LEŚNYCH 15,-
WILD MUSHROOMS
CHRUPIĄCY BOCZEK 10,-
CRISPY BACON
Ostryga gillardeau, ser mimmolet / szt. 39pln
Gillardeau oyster, mimolette /pc.
Hummus, turshi, pita 45 pln
Hummus / turshi / pita
Krewetka w tempurze, majonez krewetkowy / szt. 18 pln
Tempura prawn, shrimp mayonnaise /pc.
Ceviche, mleko tygrysie, batat, kolendra. 59 pln
Ceviche, tiger’s milk, sweet potato, coriander.
Tatar wołowy, polskie wasabi, chips z młodego ziemniaka, pikle 69 pln
Beef tartare, polish wasabi, pickles, new potato crisps
Szparagi, pancetta, czosnek niedźwiedzi, rabarbar, maślanka 47 pln
Asparagus, pancetta, wild garlic, rhubarb, buttermilk
Sałata rzymska, radicchio, dynia pieczona, orzechy makadamia 42 pln
Romaine lettuce, radicchio, baked pumpkin, macadamia nuts
do wyboru / choice of:
Krewetki grillowane / Grilled shrimps +34 pln
Filet z kurczaka / Chicken fillet +21 pln
Przegrzebki / Scallops +52 pln
Kozi ser / Goat cheese +23 pln
Kawior Antonius**** 30g - 490 pln 50g - 290 pln
/ bliny, crème fraîche, jajko przepiórcze
Antonius Caviar****, blinis, creme fraiche, quail egg
Krem ze szparag, wędzona śmietana, czosnek niedźwiedzi 42 pln
Cream of asparagus, smoked sour cream, wild garlic
Bulion z perliczki, orzech laskowy, warzywa 38 pln
Guinea Fowl brot, hazelnut, vegetables
Chłodnik sezonowy 34 pln
Seasonal chilled soup
Kebab jagnięcy, pieczony pomidor, bakłażan, sumak, pita 79 pln
Lamb kebab, baked tomato, eggplant, summac, pita
Wegański kebab, pieczony pomidor, bakłażan, sumak, pita 72 pln
Vegan kebab, baked tomato, eggplant, sumac, pita
Filet z kurczaka kukurydzianego, mus z selera, brokuł, emulsja z czosnku niedźwiedziego, sos tymiankowy 77 pln
Corn-fed chicken fillet, celeriac purée, broccoli, wild garlic emulsion, thyme sauce
Filet z kaczki, marchew młoda karmelizowana, krokiet z uda, sos fois grais 89 pln
Duck fillet, caramelized baby carrot, leg croquette, foie gras sauce
Risotto szafranowe, przegrzebki, oliwa cytrynowa 84 pln
Saffron risotto, scallops, lemon olive oil
Burger wołowy, konfitura z czerw onej cebuli, lardo z mangalicy, camembert, majonez pieprzowy, sałaty - (dostępny w opcji vege) 77 pln
Beef burger, red onion jam, Mangalica lardo, Camembert, pepper mayo, mixed lettuce - (available in a vegetarian option)
Filet z troci, szparagi, kawior, sos veloute 94 pln
Sea trout fillet, asparagus, caviar, velouté sauce
Stek z kalafiora, glazura z owoców granatu, kuskus pistacjowy 44 pln
Cauliflower steak, pomegranate glaze, pistachio couscous
Stek tomahawk wołowy 100g 54,-
czas oczekiwania 60 minut
Tomahawk steak / waiting time 60 minutes
Antrykot wołowy 100g 64,-
Beef entrecote steak
Rostbef wołowy 100g 59,-
Beef sirloin steak
Polędwica wołowa 100g 69,-
Beef tenderloin steak
Sosy (cena za jeden sos) 14,-
Demi-glace / Demi-glace
Sos z zielonego pieprzu / Green pepper sauce
Sos Berneński / Bearnaise sauce
Orientalny sos z kiszoną cytryną / Oriental sauce with preserved lemon
Kremowy sernik z marakują, ananas, créme fraîche 37 pln
Creamy cheesecake with passion fruit, pineapple, créme fraîchee
Szarlotka, wiśnie, sos waniliowy, lody z polskiej róży 42pln
Apple pie, cherries, vanilla sauce, polish rose ice cream
Beza fiołkowa, krem rabarbarowy, lody lawendowe 38 pln
Violet meringue, rhubarb cream, lavender ice cream
Mix orientalnych słodkości, figa, daktyle 36 pln
Mix of oriental sweets, fig, dates
Restauracja ZIYAD po gruntownej modernizacji zyskała nową intrygująca przestrzeń o łącznej powierzchni ponad 500m2. Ta przestrzeń pozwala na organizacje przyjęć okolicznościowych oraz spotkań biznesowych.
Jej integralna częścią są tarasy i arkady widokowe, z których możemy podziwiać panoramę Krakowa.
Jedno z najpiękniejszym miejsc w Zinar Castle to odrestaurowane wnętrza restauracji, dysponujące kilkoma salami o różnym charakterze, w których goście mogą delektować się doskonałym śniadaniem oraz aromatycznymi daniami z menu a la carte. Całość dopełnia nowoczesny bar oraz tarasy i arkady widokowe.
Zarezerwuj termin: (+48) 798 667 711
Dowiedz się więcej: restauracja@uziyada.pl
Restauracja na poziomie -1 połączona z cocktail barem to kameralna, ale intrygująca przestrzeń.
Naturalne materiały, bezpośrednie wyjście na arkady zamkowe z panoramicznymi widokami.
Niezwykła przestrzeń Zinar Castle pozwala zarówno na celebrowanie wyjątkowych momentów, jak również na codzienny relaks w unikatowym, historycznym otoczeniu.
Zapraszamy na ul. Jodłową 13 w Krakowie!
Jodłowa 13
30-251 Kraków